- IMC-Motorclub Flensburg til orientering for dem som har interesse i at leje motorkøretøjer eller eje motorkøretøjer på tyske plader

Selskab for service af tysk indregistrerede køretøjer uden afgift
Gå til indhold

Hoved menu:

Tur med autocamper til Masurien (Polen) efteråret 2018

Vil i med på en spændende tur til Masurien? Turen starter ved Frankfurt an der Oder, går derfra gennem Masurien - en historisk region i den nordøstlige del af Polen - og slutter ved Leba lige ved den tysk-polske grænse.

Prisen for denne tur (21 dage) med en camper og 2 personer vil være EUR 1.600,00.
Med i prisen er campingpladser, div. udflugter med bus/skib, entre ved seværdigheder, div. mad samt guider.

Turen vil komme til at ligge ml. 10. august og 10. september 2018.
Der er plads til max. 15 biler, og turen vil blive gennemført ved en tilslutning på min. 10 biler.

Turen kan også gennemføres som en 18-dages tur, hvis der er større tilslut til det. Så vil prisen være EUR 1.400,00 for en camper med 2 personer.

Lyder ovenstående interessant så henvend jer til Klaus Ramm på klausramm@imc-motorclub.com for yderligere information..

Turbeskrivelse Masurien efteråret 2018
Dag 1
Vi mødes ca. 20 km fra den tysk-polske grænse i Frankfurt/Oder-Swiecko.
Herfra kører vi over grænsen til en campingplads ved
Posen/Poznan, hvor vi har den første overnatning i Polen.

Dag 2
En bus kører os til en guidet tur i en af de ældste byen i Polen, Poznan. Byens hjerte er det gamle marked med det markante rådhus, en perle i den polske renæssance. Efter rundturen er der middag med polske specialiteter. Derefter besøger vi bryggeriet ”Lech”, hvor der også er prøvesmagning af deres øl.
Overnatning i Posen.

Dag 3
I dag kører vi til en campingplads i Thorn/Torun (Nikolaus Kopernikus fødeby). Om eftermiddagen er der en guidet bytur, som foregår til fods.

Dag 4
Vi kører mod Allenstein/Olsztyn. Undervejs er der mulighed for at købe ind. Om eftermiddagen når vi vores campingplads, som ligger nær Allensteins bymidte.

Dag 5
I dag skal vi med bus til Masuriens hovedstad, Allenstein/Olsztyn, hvor der er guidet rundtur. Vi ser på katedralen, slottet og den gamle bymidte. Over middag vil vi, mens vi bliver underholdt med musik og dans, nyde et smagfuldt polsk måltid på en gård. Vi overnatter på samme campingplads.

Dag 6
Hviledag

Dag 7
Vi fortsætter turen. Første skal vi besøge det kendte kloster i Heiligelinde/Swieta Lipka, hvor vi skal overvære en kort, emotionel  koncert på det berømte
klosterorgel.
Derfra går det videre til Hilters tidligere krigshoved-kvarter, kendt som Die Wolfsschanze. (Ulveskansen). Her får vi en guidet tur rundt. Til slut gøres der klar til en hyggelig grill-aften og lejrbål på campingplads ”Wolfsschanze”, hvor vi skal overnatte.

Dag 8
Om formiddagen kører vi gennem Masuriens maleriske landskab til Nikolaiken/Mikolajki, hvor vi overnatter på en stell-plads i bymidten .
Når alle er installeret på pladsen, går vi sammen en tur i Mikolajki.

Dag 9
Vi bliver i Mikolajki og tager på en sejltur med en damper på den største masuriske sø ”Sniardwy”.
Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 10
I dag kører vi videre til Krutyn. Om eftermiddagen vil vi nyde en tur med træbåd på floden Krutynia. Vi overnatter på campingplads ”Krutynia”.

Dag 11

Det går videre gennem Masuriens skønne landskab. Vi kører til Buczyniec/Buchwald, hvor vi vil overnatter. Fra campingpladsen kan man se og fotografere det tekniske under, det er, når skibene kører over land.

Dag 12
Fra campingpladsen går vi til havnen for at foretage en rejse til det fantastiske Teknik-mindesmærke over Oberlandskanalen, ”hvor skibene kører over bjergene”.
Turen begynder ved anløbspladsen i Buchwald.

Dag 13
Vi forlader Buczyniec og kører til en campingplads ved Marienburg/Malbork. Når bilerne er på plads, er der udflugt. Vi ser på det berømte ridderkorsslot fra det 13. århundrede. Om eftermiddagen er der mulighed for selv at se på byen.

Dag 14
Den videre tur fører os til Danzig/Gdansk, hvor vi holder på en campingplads nær stranden. Her skal mændene skrælle kartofler, så der kan steges traditionelle Reibekuchen (kartoffelpandekager)  til os alle.

Dag 15
I dag skal vi med sporvogn til det centrale Danzig/Gdansk. Her vil en guide vise os den historiske, gamle hansestad i sin fulde skønhed.
Om eftermiddagen foretager vi en skibsrejse langs Danziger Werft, hvor solidaritet-bevægelsen begyndte, til Westerplatte.

Dag 16
Hviledag

Dag 17
Vi kører til badebyen Leba. Undervejs besøger vi folkloremuseet i Kartuzy. Efter besøget kører vi videre til Leba, hvor vi overnatter.

Dag 18
Byen Leba er et meget kendt sted med vandreklitter. Her vil vi gå eller cykle en tur i Det polske Sahara.
Til aften vil der blive stegt uforglemmelige fisk, hentet på havnen, til os.

Dette er sidste dag på turen.
I morgen kan man blive i Leba, køre videre på egen hånd eller køre hjem.

Du kan eventuelt tilmelde dig her, dette er uden binding, men kun en tilkendegivelse af at du er interesseret.

Home | Om IMC | Rejsebeskrivelser | Link | Billeder | Kontakt os | Ansøgninger | Info til omdeling | Prislister | Produktliste | Arrangementer | Åbningstider | Orientering | Generel sitemap
mIMC - Schäferweg 10  -  D-24941 Flensburg - Tel.(0049) (0)461 900 19910m
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu